مزايا و معايب پرورش كرم خاكي و توليد ورمي كمپوست به روش سبدي.
نحوه پرورش كرم خاكي در سبد:
با توجه به اينكه در روش پشته نياز به فضاي زيادي وجود دارد توليد كنندگان به به روش سبدي روي اوردند كه از چندين نظر نتيجه بهتري نسبت به روش هاي مشابه داشته ولي مشكلات خاص خود را نيز دارد.
اولين تفاوت در مساحت مورد نياز براي فارم شماست .در روش سبدي شما براي نگهداري 500 عدد سبد به فضايي در حدود 30 متر نياز داريد.درست است فقط 30متر.و اين در حاليست كه براي توليد همين مقدار كرم در روش پشته اي به چند صد متر فضا نياز است.
البته در روش سبدي معمولا از فضاي مسقف استفاده ميشود.
پس شما تقريبا در هر جايي ميتوانيد اينكار را انجام بدهيد. از انباري گرفته تا زيرزمين و غيره.
نكته بعدي ميزان گردش هواست كه در روش سبدي بخوبي انجام ميشود و باعث بالا رفتن راندمان (بهره وري) ميشود .
همين گردش هواي بالا باعث از دست رفتن رطوبت سبد ها ميشود . در روش سبدي بدليل اينكه گردش هوا بخوبي انجام ميشود نياز به رطوبت بالاست.پس بسته به اينكه شما در چه منطقه اب و هوايي زندگي ميكنيد ممكن است مجبور به آب دهي روزانه شويد.در حاليكه در روش پشته بالا بردن رطوبت به راحتي انجام ميگيرد ولي در روش سبدي شما بايد تك تك سبد ها را اب بدهيد.ورمي كمپوست البته اينكار زمان زيادي از شما نميگيرد.
نكته بسيار مهم ديگه هزينه خود سبد است كه به هزينه ي اوليه شروع كار اضافه ميكند.
در مجموع تفاوت هاي زيادي در نحوه نگهداري روش سبدي وجود دارد كه در اولين فرصت بر روي سايت قرار ميگيرد ولي بطور خلاصه ميتوان گفت كه پرورش كرم روش سبدي را در هر جايي با حداقل فضاي ممكن ميتوان حتي در خانه ي خود اجرايي كرد ولي اين روش تا حدودي گران تمام ميشود و نياز به نيروي كار بيشتري دارد و در عوض در پايان شما از راندمان بالاتري برخوردار خواهيد بود.